С влизането в сила на новите тарифи за пътуване в градския

...
С влизането в сила на новите тарифи за пътуване в градския
Коментари Харесай

София въвежда нова глоба в градския транспорт

С влизането в действие на новите цени за пътешестване в градския превоз на София се въвежда и нова санкция - за невалидиран превозен документ. Това излиза наяве от известие на Центъра за градска подвижност във " Facebook ".

Оттам пишат, че от 1 януари 2023 година валидирането на транспортните документи в целия градски превоз (не единствено в метрото) става наложително.

" С какъвто и документ да пътувате - карта или електронен билет, валидирайте го при качване на сините устройства. Щом светне зелено, към този момент сте постоянен пасажер.  И при инспекция няма да плащате глоба от 3 лв..  Така ще си спестите глобата, а и ще допринесете за възстановяване на транспортното обслужване ", пишат от ЦГМ.



Това условие не се обрисува като проблем за метрото, където, по този начин или другояче, всеки пътуващ си валидира транспортния документ при влизането в станцията. Но в останалите транспортни средства валидирането става наложително, в противоположен случай контрольорите ще глобяват по 3 лева, даже и транспортният документ да е изцяло постоянен.

Това се обрисува като проблем най-много за хората, които имат месечни или годишни карти (например възпитаници, студенти, пенсионери), а не такива за определен брой пътувания, и не би трябвало да се тормозят дали са валидирали, или не своето пътешестване в рейс, трамвай или тролейбус. 

Съвсем неотдавна (от 1 септември) ЦГМ вкара още нови карти за пътешестване в София - годишни и месечни за младежи до 26 година Рекламата бе, че пътуванията с тях излизат единствено стотинки дневно. Сега се оказва, че ако ученик с такава карта се качи в рейса и не я валидира (независимо, че е предплатена услуга), ще би трябвало да заплати 3 лева на контрольора 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР